Nettbrett i utdanning begynner å røre på seg

Posted on 27. mars 2011

0Det har vært mye hype rundt iPad og andre nettbrett 1 års tid. Disse forunderlige nye dingsene har fått mye oppmerksomhet og de har nærmest ødelagt markedet for såkalte mini notebooks (små bærbare). Mange har tenkt at det er litt tidlig å kaste seg på nettbrett trenden, og innenfor utdanning sitter de fleste på gjerdet. Internasjonalt har det imidlertid begynt å røre på seg.

I Australia har et offentlig prosjekt produsert denne flotte brosjyren for skoleledere og lærere. De har lagt pedagogisk plattform til grunn og gir mange praktiske eksempler for bruk. Her ser du hjemmesiden til prosjektet iPads for learning.

Apple har samlet en skryteside «learning with iPad». Her kan du se en film fra ulike amerikanske skoler i kjent Apple stil. De presenterer også en god del av de mest anerkjente APP’ene på denne informative siden.

Det har begynt å dukke opp iPad carts som vil gjøre det enklere å beskytte og lade maskinene internt på skolen. Nedskalerte PC-traller kan man si. Driftsløsninger begynner også å dukke opp, såkalt mobile device management (mdm).

Så er det hele Web2.0 reportoaret av skytjenester… Flere og flere av disse går over til HTML 5 for å sikre at det går an å produsere fra et nettbrett, ikke bare konsumere. WordPress har nettopp oppdatert sine nettsider for å bedre tilgjengeligheten. Fremdeles gjenstår litt før funksjonaliteten er på høyde med en vanlig datamaskin. Men markedet er definitivt i bevegelse.

Snart vil filhåndtering være langt enklere og Apple selv jobber så fort de kan for å senke terskelen. Det ryktes over hele web’en at Apple vil gjøre sin skytjeneste gratis om kort tid. Videre vil nye Apple Mac mini server ha trådløs fildeling mot iPad ferdig ut av boksen.

Reklamer
Posted in: iPad