1:1 med iPad siden august 2010 – Cedars i Skottland

Posted on 31. mars 2011

0Den aller første 1:1 iPad skolen heter Cedars School of Excellence og holder til i Skottland. Det er en privatskole som har litt over 100 elever fra 5 – 17 år. Skolen rullet ut iPad til alle elever august 2010. Fraser Speirs er IT-ansvarlig på denne skolen og han har skrevet en svært innholdsrik blogg. Jeg fant også et ferskt foredrag han holdt på et univeritet i Texas. Det er å finne på iTunesU. (Se etter nr 29 og last ned). Skolen har gjort en grundig jobb og hele prosjektet er godt forankret i en pedagogisk, ideologisk plattform. Det er interessant å se hvor mye digitalt innhold de produserer på denne skolen. Engelsklæreren forteller at hun har begynt å sette maksgrense for hvor lange essays elevene får lov til å skrive da jobben med å vurdere blir for stor (se videoen fra iTunesU).

Fraser er ikke opptatt av dingsene i seg selv, men ser noen umiddelbare fordeler. Han lovpriser størrelsen, batteritiden og den utrolig raske oppstarten. Analogt og digitalt arbeide går om hverandre og i hverandre. De trenger ikke å bryte opp det de holder på med for å gå til datarommet, eller å finne fram og logge inn på PC’er. Og de trenger ikke bruke tid på lade utstyret på dagtid. Utover dette handler alt om programmer, de såkalte APP’s.

Det er her iPad har en fantastisk tilgang ifølge Fraser:

Nobody else has anything even close to Pages, Keynote, Numbers, iMovie and GarageBand on their platform far less the great 3rd party iOS apps such as OmniFocus, Instapaper, Toontastic, and the Elements. iOS is and remains the only mobile platform worthy of consideration for education.

Men det er ikke bare skjønnmaling. Han erkjenner at det vanskeligste med hele prosjektet er administreringen av APP’er gjennom iTunes. Han håper en forbedring vil komme. Avlutningsvis sier han:

I have no regrets whatsoever about adopting iPad at Cedars. We made a good decision and executed it promptly. Any short-term sysadmin pain I’m feeling is insignificant alongside the long-term organisational transformation that we are seeing with 1:1 iPad.

Oppdatert sommer 2011: Frasier Speirs er i ferd med å bli hørt angående enklere administrering av apps. Les artikkelen «IOS 5 vil bety mye for skolene«

Reklamer
Posted in: iPad
Be the first to start a conversation

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s