Mange nyheter i IOS 5!

Posted on 6. juni 2011

4IOS 5 kommer til høsten og ble grundig presentert på Apples utviklerkonferanse i dag. Den største nyheten er at IOS blir et mye mer uavhengig operativsystem. Nå kan du kutte USB kabelen til PC/Mac fullstendig. Trådløs oppdatering av apps er en svært etterlengtet funksjon og oppdateringene kan gå automatisk i bakgrunnen. Det vil gjøre vedlikeholdet adskillig enklere for skoler og organisasjoner. Bruk av multitouch vil bli enklere enn i dag. IOS 5 inneholder noen nye bevegelser og snarveier for å komme rundt enda raskere på iPad: Bruk av fire eller fem fingre, sveip for multitasking «bar», knip og gå tilbake til Hjem-skjermen, dra til venstre eller høyre for å bytte mellom programmer.

Twitter integrasjon kommer på plass og et mer gjennomarbeidet meldingssystem vil gjennomsyre IOS. Det nye meldingssenteret vil gjøre det mye enklere for brukeren å følge med på sosiale media, mail og SMS.

Safari får Read later funksjon, tab browsing og twitter knapp.

Et nytt reminder system er også klargjort og vil hjelpe brukerne å huske oppgavene sine.

Det er nå innebygget ordbok som kan brukes på tvers i mange apper. Jeg gjetter på at det er et av de engelske referanseverkene. Vi vil nok ikke se norsk ordbok bygd inn enda. For engelskfaget og ferdigheter i engelsk, er det uansett en god støtte.

Det blir en betydelig oppgradert programvare for kamera med mulighet for umiddelbar redigering av bilder. Den blir neppe like omfattende som Photogene (nevnt i annen artikkel her i dag). Like fullt tror jeg mange som knipser bilder med iPhone og iPad vil like å få grunnleggende redigeringsfunksjoner raskt tilgjengelig. En annen ting som er en forbedring er at man kan zoome inn på objektet ved å bruke fingrene før man knipser bildet.

Se video med demo av de viktigste nyhetene her.

Trådløs skjerm-speiling fra iPad 2 til projektor eller TV skjerm med Airplay!

(Apple TV til ca 800,- kr må stå foran TVen eller projektoren)
Airplay støtter nå skjermer. Hvilket betyr at du kan trådløst – Og sikkert – streame uansett hva som skjer på iPad 2 til din HDTV eller projektor. Alle i rommet ser nøyaktig hva du gjør på din iPad skjerm. Selv når du roterer iPad fra stående til liggende eller zoomer inn og ut bilder. Trådløs overføring av skjermbilde og lyd… slå den!! Jeg tror mange lærere vil elske denne funksjonaliteten. Denne blir spennende å prøve ut i klasserommet eller på møterommet.

Se også artikkel om Siri revolusjonen.

(Dersom du liker denne bloggposten setter jeg veldig pris på om du deler den med noen via mail-, twitter-, eller facebook knapp nedenfor).

Reklamer