iPad 2 støtter trådløs overføring av VGA med IOS 5!

Posted on 7. juni 2011

2Vi har tidligere omtalt iPad som interaktivt whiteboard. Nå har vi mer å fortelle rundt dette temaet. Det er sluppet mer egnet programvare som takler objekthåndtering og fornuftig eksportering, og det kommer nå trådløs overføring av skjermbildet! Se for deg en framtid hvor læreren spaserer rundt i klasserommet med en touchskjerm i hendene. Alt du gjør er synlig i klasserommet via projektor eller flatskjerm. Dette kan realiseres allerede i høst med lite bruk av penger.

SMART notebook er for mange den ultimate programvaren for interaktive whiteboard. Denne har vi sammenliknet med når vi har testet apper på iPad for slik bruk. Vi har lovprist Adobe iDeas for suveren skrive- og tegnefunksjonalitet tidligere. Nå har vi endelig en app som fyller ut der Adobe iDeas kommer til kort. Det er først med Pen and Paper at iPad virkelig nærmer seg SMART notebook funksjonalitet. Disse to appene til sammen gir læreren en veldig god IWB funskjonalitet. Erling Grønlund hos RIKT har gjort disse betraktningene om Pen and Paper:

«Denne appen er så intuitiv at jeg tror du knapt kan få det bedre. Kjøp denne på Appstore, last ned på sekunder, og så er du i gang med å skrive. Så enkelt er det! Alt satt rett i fingrene på meg. Og så er den så enkelt og elegant laget at det er moro! Utviklerne kan sine saker! De har forøvrig et par andre bestselgere i Appstore, og det merkes at det er lagt ned arbeid i denne appen. Alle objekter som du setter inn, tekst, figurer, bilder, linjer og piler kan du flytte og skalere som du ønsker ved å trykke på dem.

For å få opp tastaturet og skrive inn tekst er det bare å dobbelttrykke der du ønsker teksten. Font og andre innstillinger som farge, størrelse og skygge kan velges/ justeres før du begynner å skrive eller når som helst senere. Teksten settes inn i et rektangel som du kan flytte på og endre som du vil! HERLIG! Rektangelet kan du også fylle med farge og/eller sette ramme på i forskjellige farger. Det er ikke noe i veien for at du bruker appen til lange dokumenter, men du kan ikke ha mer enn en formatering pr tekstboks. Du setter inn bilder fra Bildealbumer. Disse kan dreies, skaleres og flyttes som du vil på siden, når som helst. Det irriterer meg grenseløst med noen av appene i denne testen at bilder ikke kan flyttes etter at du har plassert dem! Pen and Paper viser hvordan det skal gjøres! Første gang du trykker på bildet aktiveres det slik at du kan flytte det. Trykk en gang til og du får opp egenskaper hvor du kan bestemme farge og tykkelse på rammen, og legge inn så lange skygger du vil».

Hvis du vil lese mer fra Erlings test om ulike notat-apper går du hit.

Zoom’ing med multitouch er en radikal funksjonsheving for en liten skjerm.

Pen and Paper lar deg tegne utrolig tynne streker i likhet med Adobe iDeas. Dette gir en sjelden mulighet til kontroll over detaljer, særlig sett i sammenheng med at du kan zoome hele 20X. Heftig! Begge appene er råe på zoom. Du har full kontroll samtidig som du zoomer lynraskt opp og ned med to fingre. Denne funksjonen er uvurderlig på en tablet med iPads størrelse. Det mangedobler mulighetene for hva du kan gjøre. De som ikke har brukt touchskjerm med multitouch har nok vanskelig for å forstå denne dimensjonen. De ser bare en liten skjerm og begrensninger. Vårt budskap til deg er: Zoom gjør for nettbrettene det vindushåndtering gjorde på PC/Mac. Så stor revolusjon er det.

Trådløs skjerm-speiling fra iPad 2 til projektor eller TV skjerm med Airplay!

Airplay støtter nå skjermer. Hvilket betyr at du kan trådløst – Og sikkert – streame uansett hva som skjer på iPad 2 til din HDTV eller projektor. Alle i rommet ser nøyaktig hva du gjør på din iPad skjerm. Selv når du roterer iPad fra stående til liggende eller zoomer inn og ut bilder. Trådløs overføring av skjermbilde og lyd… slå den!! Jeg tror mange lærere vil elske denne funksjonaliteten.

Apple TV til ca 800,- kr må stå foran TVen eller projektoren. Det er duppeditten som sørger for trådløs overføring av VGA.

(Dersom du liker denne bloggposten setter jeg veldig pris på om du deler den med noen via mail-, twitter-, eller facebook knapp nedenfor).

Reklamer