Kommunepolitikere vil gjerne ha iPad

Posted on 28. juli 2011

3Her får du lese om en raskt voksende trend med iPad. Bystyrer rundt om i verden kutter papirkostnader og byrokrati ved å distribuere møteagendaer og sakspapirer digitalt. Med gode lese- og notatverktøy jobber folkevalgte mer effektivt på en 0,6 kg iPad sammenliknet med en vanlig bærbar. Byen Cornelius i North Carolina regner med å spare inn investeringen i løpet av maks 18 mnd ved å gå papirløs med iPad. Trenden har også nådd Norge, jeg er involvert i to bystyre-prosjekter her til lands. Det skal ikke mye fantasi til får å se gevinster. Spørsmål rundt sikkerhet, kompabilitet og samarbeidsløsninger dukker opp og alle disse finnes det gode svar på. For test av notatverktøy se også artikkel hos RIKT ved Erling Grønlund.

Administrasjonsleder Anthony Roberts har latt seg intervjue av New York Times. Han sier at bystyret kjøper inn 16 stk iPad som eies og driftes av Cornelius by. Han nevner at de også har nytte av iPad på andre områder enn saksbehandling. Her om dagen hadde han oppdaget noe uregelmessig adferd på noen overvåkingskameraer de har satt opp mot hans iPad. Han sendte da umiddelbart mail til aktuelle vaktpersoner. De synes teknologien er enkel å adoptere og ta i bruk.

De norske prosjektene nevnt over er i startfasen og har sprunget ut av ønsker fra lokalpolitikere som selv har kjøpt seg iPad privat. Laptop eiet av aktuelle kommuner blir i økende grad liggende ubrukt i tjenesteøyemed. Det er egne iPad som tas med på møtevirksomhet og for å lese dokumenter. Brukerne opplever dette som mye enklere enn å bruke tradisjonelle laptop’er. Jeg vil oppdatere utover høsten hvordan disse prosjektene bærer avgårde. De to prosjektene har kommet inn uavhengig av hverandre, de vet heller ikke om at det er flere som nå beveger seg i samme retning. Det blir spennende å følge med på utviklingen da dette har startet fra gulvet. Grasrotbevegelser pleier å være et godt utgangspunkt. Da er gjerne eierskap til ønskede endringer på plass og motivasjonen god.

Reklamer
Posted in: iPad