Tegneserie med Paper Camera og Comic Life

Posted on 29. juli 2011

2To strålende programmer gjør det svært engasjerende å lage tegneserie med iPad. Sebastian på 10 år dokumenterte en utflykt i løpet av 1 time med disse appene i hånda. Lav brukerterskel og høy «gøy-faktor» gjør dette til en lek. Skoler får her et særdeles godt verktøy til det digitale storytelling-reportoaret. Anbefales varmt for alle elever i grunnskole, men særlig overfor elever som sliter med skriftlig fremstilling. Her gis et unikt alternativ. Comic Life har bygd inn tilstrekkelig kompleksitet også for ungdomstrinnet.

Å lage tegneserier er moro for alle, og Comic Life gjør det enkelt. Lærere og elever vil finne Comic Life som et svært nyttig verktøy, og det har vært tilgjengelig for både Mac og Windows-plattform en stund. Det er ingen nybegynnere som står bak dette programmet. For noen måneder siden ble Comic Life tilgjengelig for iPad. «Plasq» heter utviklerne som står bak Comic Life og de har en nordmann fra Kristiansand ved navn Øyvind Selbek med i stallen. Å legge inn bilder fra bildearkiv, og å legge til bildetekster og ord-ballonger, er like enkelt som dra og slipp. Terskelen for å ta i bruk Comic Life er lav.

Paper Camera er en app som lager tegnet versjon av hvert bilde du tar. I det du har knipset får du et tegnet bilde som legger seg i bildearkivet. Du kan velge litt ulike filtere for ulike stemninger. Det er en utrolig gøyal app som passer som hånd i hanske med Comic Life.

Reklamer