iPad på Lindås bibliotek

Posted on 22. august 2011

2Noen bibliotek er ikke som andre bibliotek. Lindås bibliotek har bestemt seg for å være et skrankeløst bibliotek og prøver ut iPad til frittgående bibliotekarer for å innovere måten de møter sine brukere. Jeg har lært hjemmefra at egg fra frittgående høner er veldig gode, så kanskje det er slik at kundebehandling fra frittgående ansatte også er bra? Erfaringene sålangt tilsier at dette har noe for seg.

Thomas B skriver:
«Vi valgte å gi alle som jobbet mot publikum i biblioteket, bibliotekarer og andre, en iPad hver og fokusere på at de ansatte skal være online og tilgjengelige uansett hvor de er i lokalet.

– Frittgående bibliotekarer
Hovedtanken bak å gi alle som jobber ute i biblioteket iPad var at vi ønsket å være mer “frittgående” og slippe være låst til skranken for å ha tilgang på vårt viktigste verktøy, søk i katalogen og på nettet generelt. I motsetning til bærbare PCer så lar en tavlePC av typen iPad seg holde og bruke uten at det blir klumpete og vanskelig. Takket være trådløst nettverk i hele bibliotekrommet har vi alltid tilgang uansett hvor vi er. Vi ønsket også å berede grunnen for lesing av ebøker blant personalet i biblioteket. Vi ønsket erfaring både med leseopplevelsen og det tekniske med installering og nedlasting. iPad er den mest utbredte platformen for ebøker av multifunksjontavlemaskiner».

Han beskriver videre hvordan de eliminerte vekk ulik maskinvare og til slutt valgte mellom Galaxy Tab og iPad, før de endelig landet på iOS plattformen. Han synes det er helt greit at den ansatte selv styrer sin iTunes konto da de får større eierskap til maskinen sin. I tiden framover håper de at biblioteksystemene blir enda mer tablet-vennlig bl.a. ved overgang til Mikromarc 3 senere i høst.

Fra denne bloggen ønsker vi lykke til videre med prosjektet. Det er godt å se at det rører seg i bibliotek Norge. Selv har jeg lite informasjon om liknende prosjekter. Eneste jeg vet om er utprøving av ebok utlån ved fylkesbiblioteket i Buskerud. Dersom det er andre som vet om noe er jeg takknemlig for tips og kommentarer.

Reklamer