Adobe lanserer løsning for Flash til iPad

Posted on 10. september 2011

0Adobe kunngjorde Flash Media server 4.5 torsdag kveld, en god nyhet for alle med iPad. For første gang leverer Flash Media Server video også til iPad! Steve Jobs erklærte krig mot Flash ved iPad 1 lanseringen, da Apple heller gikk i bresjen for Html5 som alternativ og konsekvent droppet støtte for Flash. Dette trekket er omdiskutert, og mange synes Apple var vel «tøff i taklingene». Nå har det imidlertid gitt resultater, og analytikere kaller Adobes kursendring en seier for begge selskaper.

Den nye versjonen av Flash Media Server vil pakke innholdet automatisk for iPad, som støtter både HTTP Dynamic Streaming og HTTP Live Streaming. I teorien skal det gi Flash-innhold til alle iOS enheter. Jeg er litt usikker enda om dette vil gi tilgang til alle flash-baserte digitale læringsressurser. Mange skoler har gjort seg avhengig av dette og et gjennombrudd her vil ha stor betydning. Trolig blir mange av læringsressursene tilgjengelig etter oppgradering av Flash Media server.

Adobe vil fortsette å tilby Flash, denne oppgraderingen er en erkjennelse av at ulike løsninger for distribusjon av video er nødvendig. Innholdsprodusenter og utgivere slipper nå å lete andre steder for å betjene hele mobilmarkedet.

Se forøvrig her: Microsoft hiver også ut Flash.

Reklamer
Tagget:
Posted in: iPad i skolen