NRK skole blir iPad klar i oktober

Posted on 23. september 2011

0Jeg har tatt runden hos flere av de ulike innholdsleverandørene av skoleressurser. NRK skole ga i dag en oppløftende tilbakemelding for iPad bruk. NRK skole har et betydelig arkiv med video på www.nrk.no/skole Om kort tid blir dette arkivet tilgjengelig også på iPad i følge Per Magnus Løvold.

  NRK skole, 23. sept 2011

  Hei, Jan Gamre,
  takk for henvendelsen!
   
  NRK har jobbet med et par avspillere for videoklipp, og det ser nå ut til at vi får konsolidert de ulike satsningene.
  Avspilleren vi har brukt i NRK Skole har frem til nylig ikke hatt støtte for å kunne eksponere videoene for iPad (enheter som ikke støtter Flash), men nå ser det ut til at vi får rettet på det. Håper altså å få gjort noe med dette ila nær fremtid, forhåpentligvis til oppdatering av sidene våre i begynnelsen av oktober.
   
  Mvh Per Magnus Løvold
  For NRK Skole

At NRK nå tar grep er viktig. Det er ventet at både TV2 og de store forlagene tar tilsvarende grep. Mye skjer på serverrommene rundt omkring i disse dager. Jeg oppdaterer etterhvert som jeg får beskjed. TV2 skole bør f.eks komme raskt på banen. TV2 er blant norske innholdsleverandører som har fått til mest på iPad, ref tidligere artikkel. Dersom noen snakker sammen internt vil skoleavdelingen i TV2 finne kompetanse til å gjøre de gode grepene, kompetansen finnes i egen organisasjon. Jeg tror dette er helt nødvendig skal TV2 skole holde tritt med utviklingen.

Les også Adobe lanserer løsning for Flash. Apropos Adobe… Jeg hadde møte med Adobe i en annen sammenheng hos SNORRE data i dag. Vi kom innpå dette med Flash generelt. Adobe bekreftet at det er svært viktig for selskapet å distribuere Flash innhold til HTML 5, dette har høy prioritet. Av andre ting vi kom innpå var at Photoshop nærmer seg lansering på iPad. Adobe har fra før laget noen svært gode applikasjoner med Adobe iDeas (tegneverktøy) og Adobe Connect (konferanseverktøy). Sistenvnte er omtalt i artikkelen iPad -ideell i mitt PLN. Det er helt tydelig at Adobe mener alvor med sin iPad satsing.

Reklamer
Posted in: iPad i skolen