Oppbevaring og lading – iPad klassesett

Posted on 14. november 2011

0Mange skoler er i gang med iPad og enda fler vurderer nå å investere i klassesett. Mange steder er det ikke penger til å kjøpe iPad til hver elev på trinnet, og da oppstår behovet for oppbevaring og lading. Her er løsningene du trenger.

iPad ladekasse

SNORRE data bygger iPad ladekasser hos en samarbeidspartner i Norge. De er mindre i størrelse enn tradisjonelle PC traller og de bruker mye mindre strøm. Alle norske stikkontakter er kompatible med disse kassene ettersom en iPad trekker 7-9 ganger mindre watt enn en laptop. Innmaten i kassen er frest ut slik at iPad-ene kan beholde veska på. Det er også tilkobling for strøm fra utsiden. I sum blir det enkelt og fleksibelt for brukerne. Størrelsen gjør det enklere å gjemme iPad-ene unna for tyver.

Spesifikasjon:

  • 2 størrelser, for 16- og 30 stk iPad.
  • Strømtilkobling utenfra
  • Uttrekkbart håndtak
  • 2 stk solide hjul
  • Liten størrelse
  • Lite kabler
  • Støtsikker

Når det gjelder iPod touch er det også blitt etterspørsel om oppbevaring og lading. Derfor er det også kofferter til iPod Touch på gang. SNORRE data har detaljer på dette.

Synkronisering?

Flere har spurt meg om det finnes effektive måter å synkronisere klassesett med iPad og iPod touch mot sentral iTunes. Det er laget noen sync-moduler basert på USB. Jeg har selv testet ut hvordan dette fungerer med løsning fra Bretford og Leba. Bretford er de som lager Apples offisielle løsninger.

Jeg opplever at synkronisering av mange enheter samtidig over USB fungerer altfor dårlig til å kunne anbefale dette som en driftsmodell. Derfor har SNORRE data ogsså droppet å tilby disse sync-modulene med sine kasser.

Flere spørsmål?

Dersom du har spørsmål til hvordan sette opp et klassesett, ta kontakt med SNORRE data. De hjelper deg å sette dette opp på en måte som er relativt enkel å drifte og som gir høy verdi tilbake. Det er ikke nødvendig å bygge høy kompleksitet i en løsning når du starter i det små med ett klassesett.

Reklamer
Tagget:
Posted in: iPad i skolen