Sykepleierhøgskole med stor iPad satsing

Posted on 8. juli 2012

0Lovisenberg diakonale høgskole er norges eldste sykepleierhøgskole, og i august starter utrulling av iPad til studentene. Programmet vil etter hvert omfatte hele 800 studenter. 90 ansatte har fått iPader allerede, mens hele 1. trinn bachelor-studenter utstyres med iPader i august 2012. Lovisenberg har høye ambisjoner og forbereder rutiner for bl.a. mer effektiv studieteknikk, digitale læreverk og kompendier, og avanserte søk mot faglitteratur og medisinske oppslagsbaser. Satsingen vil bidra til effektiv kunnskapsproduksjon i årene framover.

Jeg har gleden av å bistå med brukerimplementering, og jeg kan melde at så langt er prosjektet i rute. Lovisenberg blir den største satsingen innenfor utdanning på iPad her til lands, og det er unikt at det også er den første større satsingen innenfor helsenorge. Helseforetakene er blandt tidlig-adapterne i USA, og der borte har iPad blitt stort innenfor helsesektor.

Alle ansatte ved Lovisenberg diakonale høgskole har i disse dager mottatt hver sin MacBook Air og hver sin iPad. De får også iPhone i løpet av høsten. De sentrale dataene og verktøyene er nå tilgjengelige fra Mac og iPad, og snart iPhone. Høgskolen har valgt å kjøre alle ansatte gjennom en grundig kurspakke for å utruste og istandgjøre den enkelte.

Satsingen gjør skolen attraktiv for det neste tiåret. Effektiv kunnskapsproduksjon sikres med Apple utstyr og gode partnere på laget, partnere som sikrer en vellykket implementering. Eplehuset og RIKT stiller seg i rekken av gratulanter.

Reklamer
Posted in: iPad i skolen