Løsningen musikkfaget har ventet på

Posted on 31. juli 2012

7Musikkfaget i grunnskolen har slitt med lav relevans og det har vært teknologisk utdatert. Hverdagen til unger og tenåringer er full av musikk og teknologi, mens musikkrommet har knapt hatt en datamaskin. Ei heller egnet programvare, eller lærere som behersker djevelskapet. Veien fram til relevant innhold med fornuftig bruk av teknologi har vært lang, og er fremdeles lang. Humpene i veien heter økonomi, kompetanse, mer tilrettelagte løsninger, tidsfaktor, lærerutdanning, osv.. Men nå er det en løsning på markedet som senker terskelen på alle områder med unntak av relevans og det å være teknologisk på høyde. Nymotens iPad med GarageBand løser flaskehalsen som den reneste champagnesprut på nyttårsaften.

Det høyreiste ordvalget bekreftes av to norske prosjekter som har dypdykket i materien i løpet av vinteren. Skedsmo kommune og Eiksmarka skole har begge benyttet iPad og GarageBand på musikkrommene, og erfaringene er intet annet enn oppsiktsvekkende. Løsningen kommer inn som et fantastisk tillegg til xylofoner og gitarer, den er kompletterende på en måte som løfter musikkrommet dit det bør være. Med relativt lite penger og relativt lite bruk av tid kan musikklærere få et fantastisk tilskudd som løser flokene. RIKT AS har kurs- og kompetansetilbud som gjør det enkelt for skoler å implementere. Hør hva lærerne i Skedsmo forteller:

En lærer skriver:

Før dette kurset har det å nå målene om bruk av digitale verktøy i musikkundervisningen vært ganske uoppnåelig. Nå har jeg fått erfare hvor enkelt det kan gjøres med et så fantastisk, allsidig og relativt sett billig verktøy som ipaden er.

Neste lærer skriver:

Endelig får vi oppfylt de digitale verktøyskravene i K06! Ved at iPad er «alt i ett verktøy» kan man gjøre mange operasjoner raskt og effektivt! Dette har vært supert og veldig lærerikt!

Lærerne er veldig begeistret for mulighetene til samspill:

Synes særlig at samspilldelen har vært fantastisk. Det har vært veldig nyttig og lærerikt å lære om særlig GarageBand, et program jeg har fått mye bruk for!!!

Andre artikler:

RIKT blir offisielle iOS trenere
RIKT lanserer program for musikklærere
Skedsmo kommune pionerer musikkfaget
Ulike måter å bruke iPad i musikkfaget

Jan Gamre er utdannet musikkviter ved UiO og har jobbet som musikklærer i flere år. De senere årene har han jobbet med å tilrettelegge for Apples løsninger i norske skoler og organisasjoner. Han har bred erfaring med å trene musikklærere i grunnskolen.

Reklamer