Smarte bokmerker

Skaff deg bedre arbeidsflyt og bli mer effektiv med Safari på iPhone og iPad! Har du ønsket deg en knapp i Safari som bokmerker siden i Instapaper? Som sender et webutklipp til Evernote? Som sender Pin til Pinterest, eller som oversetter teksten til norsk eller engelsk? Her får du oppskriftene for å lage smarte bokmerker, såkalt bookmarklets, – og det er ikke vanskelig.

Greia med en Bookmarklet er at du bokmerker et bestemt Javascript til å gjøre en bestemt oppgave. Det er som å kjøre et miniprogram rett fra et bokmerke. På denne måten sparer du mange klikk og du får enklere arbeidsflyt i Safari nettleseren. Av script som er tilgjengelig har jeg plukket de tjenestene som er mest verdifulle for meg. Alle tjenestene som bokmerkene peker mot har gratisversjoner, noe som passer slunkne budsjetter hos bl.a. skoler og studenter.

Savner du å oversette effektivt til norsk eller engelsk? De smarte bokmerkene baserer seg på Google translate. Følger du oppskriften er du aldri mer enn et trykk unna komplett oversettelse. Det er praktisk med iPad eller iPhone i hånda! Klikk på lenkene og du kommer direkte til oppskriftene:

Instapaper Read later
Evernote
Pinterest
NDLA iAnnotate
Google Reader
Oversetting til norsk
Oversetting til engelsk

Dersom du ønsker lese mer om noen tjenestene finner du egne artikler for bl.a. Instapaper, Evernote og NDLA iAnnotate.

Be the first to start a conversation

Legg igjen en kommentar