Kreativ med nettbrett 1 – Bilde

Posted on 6. april 2011

2



Berøringsteknologi har vært tilgjengelig en stund. Men det er først siste året at teknologien har blitt rimelig og tilgjengelig. Apple har med IOS plattformen bygd et økosystem av utviklere og sluttbrukere. Distribusjonsløsningen sikrer at utviklerne tjener penger, og det har resultert i et stort reportoar av gode programmer. Å tegne og male, og å drive med bilderedigering, er blitt ganske vanlig på en iPad. Animasjon og videoredigering er også på vei opp. Hvem sa at man ikke kan produsere på et nettbrett?

Her følger en oversikt over gode programmer som brer om seg. Gi gjerne kommentarer nedenfor.


Tegning:

  • Color and draw tegning og fargelegging for barnehage og småtrinn
  • Adobe ideas Enkelt og greit tegneprogram for små og store. Dette programmet bruker jeg daglig. Det er også suverent å bruke i klasserommet med iPad som Interaktiv Whiteboard.
  • Brushes Mye brukt tegneprogram med mange funksjoner

Mange benytter Pogo Stylus penn når de jobber avansert. En slik penn koster fra litt over 100-lappen og oppover.

Maling:

  • Procreate tegne- og maleprogram for ungdomsskole og oppover
  • Artstudio tegne- og maleprogram for ungdomsskole og oppover

Bildebehandling:

Lage bilde-/tegneserie:

Animasjon:


Film og video:

  • Photobooth fungerer strålende med innebygd kamera i iPad 2
  • iMovie er foreløpig begrenset til HD film fra iPad 2 og iPhone/iPod touch. Enkelt å lage egne podcast og distribuere til Vimeo eller Youtube.

Annet:

  • Pottemaker spill – Litt på siden, men dette er noe som passer godt innenfor matematikk/K&H tverrfaglig opplegg på mellomtrinnet. Jenny Oakley, kunst og drama lærer på Cedars School i Skottland, twittrer om sin overraskelse over hvor populær denne app’en er.
  • Lage skoleavis med Pages og bildebehandligsverktøy. Pages fungerer som et enkelt desktop publishing verktøy, med smidig behandling av tekstkolonner og bilder. Ved mye produksjon av tekst anbefales et trådløst tastatur.

Flickr-gruppen iPadcreative er det mye deling av egne arbeider. Her går det an å utveksle litt om hvordan andre arbeider. Ellers er det mange nettsider man kan hente inspirasjon og ideer. Bla. her.

I neste artikkel ser jeg på lyd- og musikkproduksjon. Følg med…

(Dersom du liker denne bloggposten setter jeg veldig pris på om du deler den med noen via mail-, twitter-, eller facebook knapp nedenfor).